STOTT PILATES®

Bij Smart Moving krijg je training volgens de STOTT PILATES® methode. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde trainingsvorm en een hedendaagse benadering van de originele en klassieke bewegingsmethode van de legende Joseph H. Pilates (1880-1967).

De oprichtster van STOTT PILATES, Moira Merrithew, was danseres en volgde intensief Pilateslessen bij Romana Kryzanawska. Romana is opgeleid en gecertificeerd door Joseph Pilates in New York en wordt gezien als één van de volgelingen van de eerste generatie.

In 1988 is Moira haar eigen weg gegaan en heeft samen met een team van (para)medici en fitness professionals de authentieke methode doorontwikkeld, uitgaande van de anatomie van het bewegingsapparaat.

Alle oefeningen hebben aandacht voor een correcte lichaamshouding, de juiste ademhalingstechniek en nauwkeurigheid van bewegen (coördinatie). Bovendien zijn alle oefeningen functioneel, wat betekent dat het geleerde gemakkelijk aansluit bij onze dagelijkse activiteiten.

Tijdens de training laat je de juiste spieren het juiste werk doen: je belast je lichaam zoals het bedoeld is. En dit werkt de hele dag door! Geen sit ups meer dus, maar de gedurende de hele dag je buikspieren op een goede manier gebruiken.

Over Judith

Judith Verbeek
Judith Verbeek

Judith is werkzaam als manueel fysiotherapeut en in 2012 gestart met Smart Moving: STOTT Pilates trainingen voor de Bilt en omgeving.

Lees verder